Blandade karameller

Senaste inläggen

Av senioren - 2 juli 2011 16:12

Att Sverige sig höjt, oss ligger i fatet.

På sistone har vi fått inlandsklimatet.

Varm sommar, kall vinter, nå'n ropar hurra!

Fast nå't mittemellan vore att föredra...


  Min bild från världsarvet Höga Kusten. Östersjöstranden gick fordom nästan ända upp på berget.

Av senioren - 2 juli 2011 14:15

Verkar det inte lite ansträngt att framhålla sin etniska bakgrund som en merit? Fast jag är nog mer meriterad i detta avseende än många andra. Så långt det går att följa kyrkböckerna (bort till 1600-talet) är mina förfäder helsvenskar, till största delen från landskapen Södermanland och Uppland. I Vendels socken slutar de sista spåren. Så gör jag min reverens när jag någon enstaka gång passerar sveakungen Ottar Vendelkråkas gravhög. För hade inte alla dessa förfäder gjort vad de gjorde i den stund de gjorde det, hade jag aldrig blivit till och Du hade sluppit se detta inlägg...

Av senioren - 2 juli 2011 09:24

Allt är förberett, men inget ifyllt, på dagens melodikryss. Om en halvtimme börjas det, och tio minuter i elva brukar det vara klart. Lördagsnöje för seniorer? Yes!!


 

Av senioren - 1 juli 2011 16:37

Läste SvD:s artikel i frågan, därav detta inlägg:


Visa den mycket goda viljan först. Paniklånet handlar inte om att låna pengar till att förbättra vägar som redan finns, men desto mer om att betala månadslöner till den stenkastande menigheten. Nödlån till Grekland? Är det seriöst eller utsiktslöst?

Av senioren - 1 juli 2011 15:13

De var skåp i aluminiumplåt, en gång fyllda med förbandsmateriel, och uppsatta vid vägkorsningar ute på landsbygden. Troligen var det någon närboende som skulle hålla uppsikt över skåpet och rekvirera påfyllning vid behov. Lika troligt var att Röda Korset ansvarade. Deras symbol satt ju på framsidan. Men de har ju numera så mycket annat/andra att lägga pengarna på, eller? (ahem...) Tyvärr har jag inte någon illustration till dessa skåp, som jag inte sett på mer än 20 år, och då i delvis plundrat skick. Som gammal RK vägsamarit kan man ju börja undra...

Av senioren - 1 juli 2011 14:40

...visar jag mer av vad jag har. Just nu gällde det brandskåp. På tidigare modeller var det ett handtag som man skulle dra ut och släppa, för att alarmera brandkåren. Detta sände en morsekod tillbaka till brandstationen, så man kunde se på brandtelegrafen var larmet kom ifrån.


 

Plåtat på Sundbybergs Hembygdsmuseum

Ovanför brandskåpen fanns också en röd lampa med fast sken. När den blinkade, skulle den fotpatrullerade polisen lyfta telefonluren i det nedre facket, eftersom man ville ha kontakt med honom.

Plåtat 2006 utanför Tyresö Brandstation

Baktill i skåpets övre del fanns, förutom ett reservglas också ett första förband, vilket jag visste, men inte den polis som, jämte mig, stannat vid en man på gatan som skurit sig på helt andra glasskärvor. Detta hände på den gamla goda tiden, läs: 1960-talet...

Av senioren - 28 juni 2011 10:32

Ibland är de röda trafiksignalerna ersatta av en s k flaggvakt med röd flagga, som stoppar trafiken vid sprängningar och andra vägarbeten. Fast i det här fallet verkar den röda flaggan överflödig. Kolla hårfärgen!


 

Av senioren - 28 juni 2011 09:47

Jag tänkte inte i första hand på Hundra svenska år i SVT2, denna våta dröm för en nostalgiker, utan på matinéfilmen Dans på rosor, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg.


I en av scenerna - där man repeterar på teatern - ser jag ett välbekant föremål på väggen. Ett brandskåp. På de stora teatrarna hade man förr också en brandman på post bakom kulisserna när det var föreställning.


 


  

Vad handlar bloggen om?


Det finns sånt man borde säga, men inte säger. Det finns sånt man borde veta men inte vet, som hut. En blogg mot bättre vetande, med blandat innehåll.

Besserwisserns snara svar

10 besvarade frågor

Seniorens senaste bonbons

Sorterade godsaker

Leta i gottpåsen

Så här många har smakat


Ovido - Quiz & Flashcards