Blandade karameller

Senaste inläggen

Av senioren - 6 januari 2012 09:22

Redan årets första vecka fanns detta anslag uppsatt på dörren till ett bageri i Sundbyberg. Det är väl nästan att gå över gränsen? Vilket i och för sig är enkelt att göra därifrån; Kommungränsen mot Solna ligger bara ett par steg bort.


 


Detta är Droppen, skulle man också kunna utbrista, ty så heter det aktuella bageriet som i år startat tillverkningen av semlor sju veckor för tidigt.


Semlor äter man väl bara en gång om året, som inledning till fastan, på fettisdagen som infaller den 21 februari...

ANNONS
Av senioren - 4 januari 2012 15:17

På bilden ser du visserligen massor av ljuspunkter i fjärran, belysning på gångvägar, byggen och bangård samt speglingen av dessa lampor i den nattgamla, spegelblanka isen. Men titta noga. Upptill i bilden kan man ana övervåningarna på tre höghus, som sticker upp över skogsbrynet långt borta. I det mittre av husen lyser i år - liksom varje år - en julstjärna av den gamla typen med sitt milda orangeröda sken. Jag undrar om ägaren vet om att den glädjer morgonens vandrare på flera kilometers avstånd...


 

(Älsklingen tog bilden vid Råstasjön i går morse)


ANNONS
Av senioren - 3 januari 2012 17:39

Det började för 50 år sedan med en grop i Nickel-karamellerna. Till en början bara i svart-vinbärssmaken, som förmodligen var dyrast att tillverka. Sedan blev alla de fyrkantiga karamellerna i detta 35-öres biogodis alltmer urgröpta, tills Nickel helt försvann.


 


En halvflaska billig whisky innehåller numera bara hälften så mycket alkohol som den gjorde ännu några årtionden tidigare. Flaskorna har blivit mindre och innehållet allt alkoholsvagare. Tror du det inte, kan jag lägga in fullständiga bevis här.


Nu har Swedish Match gett sig på portionssnuset. De minskar varje portionsprilla med 10 procent men behåller priset.


Cigarrettpaketen innehåller för närvarande 19 cigaretter (jo stinkpinnarna kan stavas på två olika sätt, båda riktiga) mot tidigare 20. I Australien hade man 25-askar...


Att efter detta diskutera vad korv, lövbiffar och många andra s k matvaror innehåller, och hur mycket man försöker lura oss konsumenter, är väl lönlöst. Vem lyssnar?


Av senioren - 1 januari 2012 10:35

Det lär ha smällts av nyårsfyrverkerier för 250.000.000 kronor, bara i vårt lilla land. Oanade mängder tungmetaller som strontium och barium har spridits i luften med krutröken. Massor av hundar har skrämts från vettet av smällarna och många människor som velat och behövt sova har inte kunnat göra det. I vår närbelägna park drällde det i morse av urblåsta raketkistor och tömda champagneflaskor. Förmodligen tömda av lika urblåsta människor, utan en tanke på andra än sig själva. Tänk om istället Läkare utan gränser och andra välgörenhetsorganisationer fått dela på de onödigt förslösade miljarderna. Då hade kanske världen kunnat se lite bättre ut 2012. Idag är den mest nedskräpad med resterna av ett onödigt firande av det nya året.


 

Av senioren - 29 december 2011 21:28

Jag läste nyss två nyhetsmeddelanden i pressen som jag gärna skulle vilja kommentera. Men den funktionen fanns inte där.Här i Sverige kan man istället välja att kommentera på andra ställen, varför inte på sin egen blogg? I andra länder kan man bli halshuggen för att ha berättat sanningen, eller uttryckt sin egen åsikt, i Sverige är det datorappar som reagerar på ordet halshuggen och gör att detta inlägg förmodligen inte kommer att visas. Särskilt som bilden, övre delen på Södertorn vid Medborgarplatsen, visar en kopia av ställningen på stadens gamla galgbacke. Betänk vilken effekt det skulle göra om dagens felande tjänstemän fick dingla där, kollegor till varning...


 

Samma dramatiska himmel gäller oss alla ikväll. Snö? Regn? Blåst? Elektricitetsleverans? Frågetecknen är många...

Av senioren - 28 december 2011 09:52

 

Detta är nämligen ett hjulbord. Med hj...


 

Bilden (© Senioren) tog jag utanför Westerqvarns Restaurang i Kolbäck, under en dagsutflykt med SPF

Av senioren - 27 december 2011 10:04

Allt börjar återgå till det normala, och då tänkte jag närmast på att årets ovanligt korta julhelg är över. Annat var det förr (fram till 1772) då både tredjedag och fjärdedag jul var arbetsfria helgdagar.


Tredjedag jul firades då till minne av aposteln Johannes och Fjärdedag jul är Menlösa Barns dag, till minne av de gossebarn som Herodes lät dräpa i Jerusalem efter Kristi födelse. Numera kallas barnen värnlösa, sedan ordet menlös fått en annan betydelse.


Fast det är ju inte riktigt normalt med plus 10 grader, som idag, de sista dagarna i december. Har det hänt tidigare? Inte vad jag kan minnas...

Av senioren - 22 december 2011 17:38

Ja, på söndag den 25:e om man ska vara noga. Tjuvstart redan dagen innan med Kalle Anka klockan 15 och lite god julmat med trevligt umgänge därpå.


Festens huvudperson kommer inte att fysiskt närvara denna jul, men vi har honom i våra varma tankar.


Vad som hände när han föddes, kan du läsa om i bilden. Frakturstilen och alla föråldrade uttryck och böjningsformer i texten bidrar till stämningen av
En riktigt gammaldags traditionsrik jul.


 

Bild från min farfarsfars gamla bibel, på Lukasevangeliets andra kapitel vers 1-19 även kallat Julevangeliet.

Vad handlar bloggen om?


Det finns sånt man borde säga, men inte säger. Det finns sånt man borde veta men inte vet, som hut. En blogg mot bättre vetande, med blandat innehåll.

Besserwisserns snara svar

10 besvarade frågor

Seniorens senaste bonbons

Sorterade godsaker

Leta i gottpåsen

Så här många har smakat


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se