Blandade karameller

Senaste inläggen

Av senioren - 27 april 2012 19:44

...eller på svenska "Livets vatten" är inte gratis numera. En halvlitersflaska kan kosta femton kronor. Annat var det förr. Det fanns dricksfontäner på många ställen, åtminstone i större städer. Det var bara att trycka ner handtaget och sörpla sig otörstig från vattenstrålen. Men så hade väl någon unge blivit dunkad i ryggen och slagit av en halv framtand. Och sedan visade det sig att narkomaner sköljde av sina sprutor i den rena vattenstrålen. Usch! Istället blev de hänvisade till att göra detta i toalettskålens vatten i båset på en av de så kallade - numera närmast utdöda - bekvämlighetsinrättningar, som en gång byggdes till människornas bekvämlighet...


De senaste åren har jag bara funnit dessa fåtaliga exemplar av dricksfontäner, varav endast två varit i bruk.


         

ANNONS
Av senioren - 27 april 2012 17:01

Trots största tillgängliga teckenstorlek på nedanstående text är det alltför få som läser den.
Men tack för att du gjorde dig besväret. Sprid gärna budskapet vidare, om du håller med!


Låt hedersmördare bli till en skam


för den familj de kommer ifrån!ANNONS
Av senioren - 16 april 2012 16:33

...skulle det nog vara att låta gripna av alla kategorier sitta i en grönmålad och torftigt möblerad cell utan någon kontakt med yttervärlden i tre dygn, med Bibeln och Koranen som enda lektyr.


Som oskyldig skulle jag passa på att läsa någon av böckerna, som skyldig att betänka min gärning och kanske börja fundera på ett ärligt erkännande.


Går inte med nuvarande lagstiftning? Men ändra den då till något som fungerar!!

Av senioren - 16 april 2012 11:35

Den snö som föll i förrgår smälte snabbt undan. På bilden syns bara rester av det som varit en snögubbe och ruiner från en snöfästning. Det som också syns är en flock vitkindade gäss som betar på den skira grönskan under en mellanlandning. Normalt flyger de vidare till Arktis på sommaren och till holländska kusten på vintern, även om de på senare år börjat häcka i Sverige också.

 

På medeltiden gav deras häckning utomlands upphov till ryktet att de föddes ur havstulpaner, inte ur ägg, och därmed inte kunde räknas till fågelsläktet, vilket medförde att de - liksom fisk - var tillåten föda under fastetiden.

Av senioren - 15 april 2012 09:41

Debattens vågor går ibland höga när det handlar om på vilken sida av gångbanan man ska gå. Här har i alla fall grannkommunen märkt ut det ordentligt. Högra sidan är det som gäller från 1967 när högertrafiken genomfördes.


 


Men så är det alltid någon som hävdar att man ska gå på vänster sida av vägen. Det är också rätt, men bara på vägar som saknar gång- eller cykelbana. Anledningen är att man då lättare uppmärksammar och vid behov kan gå åt sidan för mötande fordon på den närmaste väghalvan.


Barnvagn, lekfordon, och sparkstötting inräknas i begreppet gående. Cyklar är fordon, som i första hand ska använda befintlig cykelbana, i andra hand vägens högra kant men aldrig gångbanan. Kristallklart? Mja...


Av senioren - 14 april 2012 09:22

Det blev en sex kilometers morgonpromenad idag också - trots den nyfallna snön. Större delen av tiden var vi helt ensamma på vägarna, älsklingen och jag. Några cyklister räknade vi definitivt inte med att möta, men vi såg ändå en som trotsade vädret och lämnade sina vingliga spår.


 


Vid busskuren på andra sidan gatan kunde man betrakta en lättklädd flicka.
Dessbättre för henne, bara på en affisch.

 

Av senioren - 13 april 2012 15:30

Detta gym är tillgängligt hela dygnet och helt kostnadsfritt att använda för var och en. För säsongen har några redskap, de i förgrunden på bilden, helt renoverats. Bänkarna i bakgrunden för skivstångsövningar med olika belastning är kvar sedan tidigare. Rika möjligheter till gång- och löpträning. 


 

Råsta Park i Solna, var adressen.


Av senioren - 13 april 2012 09:34

Fredag den 13:e räknas som en otursdag. Grunden till denna tradition kan vi hitta i den kristna påskveckan. Jesus dog på långfredagen och det var 13 runt bordet vid nattvarden.


Somliga fick idag på morgonen denna fredag den trettonde skylla sig själva. Det sattes upp en poliskontroll klockan 08:00 när vi precis gick förbi på morgonens promenad. På bilden har redan den första bilen vinkats in.
Den som inte hade körkort och klara papper på bilen, var onykter eller hade kört för fort fick självfallet problem. Men att kalla det otur? Njae...


 

Vad handlar bloggen om?


Det finns sånt man borde säga, men inte säger. Det finns sånt man borde veta men inte vet, som hut. En blogg mot bättre vetande, med blandat innehåll.

Besserwisserns snara svar

10 besvarade frågor

Seniorens senaste bonbons

Sorterade godsaker

Leta i gottpåsen

Så här många har smakat


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se